Imun

Afișez 1–12 din 52 de rezultate

Întărim sistemul imunitar

Suplimentele alimentare sunt o modalitate excelentă de a rămâne sănătoși în mod natural. Această problemă este deosebit de relevantă acum, când lumea se confruntă cu infecții noi și periculoase.

Problema imunității este mai actuală astăzi ca niciodată. Suplimentele alimentare pentru întărirea sistemului imunitar vă vor ajuta la întărirea organismului, precum și la creșterea rezistenței acestuia la infecții.

Ce poate afecta imunitatea?

Imunitatea este o reacție complexă a organismului, menită să protejeze împotriva invaziei microorganismelor străine. Funcționarea acestui sistem este influențată de mulți factori. În special, o scădere a imunității organismului se induce în rezultatul:

 • lipsei somnului, a oboselii cronice;
 • stresul;
 • alimentației nesănătoase și a supraalimentării, precum și în rezultatul aderării la dietele stricte;
 • situaţiei ecologice precoce;
 • obiceiurilor proaste;
 • infecțiilor cronice (de exemplu, a cariilor netratate, sinuzitelor etc.);
 • caracteristicilor congenitale ale organismului.

Toți acești factori, și de cele mai multe ori chiar și un complex de factori, duc la faptul că organismul nu se poate apăra împotriva infecțiilor și o persoană se îmbolnăvește foarte des, în plus, suferă de boli infecțioase grave și cu multe complicații.

Pentru a îmbunătăți imunitatea, se recomandă un set de măsuri, inclusiv utilizarea medicamentelor special dezvoltate.

Când trebuie să luați suplimentele alimentare pentru sporirea imunității?

Orice boală este mai ușor de prevenit decât de vindecat, de aceea suplimentele alimentare pentru imunitate se recomandă a fi luate profilactic în perioadele critice:

 • toamna și primăvara, când începe „sezonul rece”;
 • după ce ați suferit o infecție virală respiratorie acută sau o altă boală infecțioasă;
 • la planificarea unei sarcini;
 • înainte de a parcurge distanțe lungi cu schimbarea fusurilor orare și a climatului;
 • după tratamentul exacerbarii bolilor cronice
 • în timp ce urmați o dietă strictă;
 • dacă la persoana de contact este detectată o boală infecţioasă.

În plus, femeile au nevoie de mijloace de creștere a imunității în timpul menopauzei, în acest moment au loc schimbări hormonale, iar sistemul imunitar slăbește.

Întărim corect sistemul imunitar

Este necesar să înțelegem că sistemul imunitar este un mecanism complex, a cărui activitate poate fi distrusă prin utilizarea necorespunzătoare a medicamentelor. Nu puteți lua vitamine în mod necontrolat. Însă și o creștere excesivă a imunității nu este mai puțin periculoasă decât scăderea acesteia. Când sistemul imunitar funcționează prea activ, anticorpii încep să-și distrugă propriile țesuturi, ceea ce duce la dezvoltarea bolilor autoimune.

În plus, nu trebuie să uităm că există substanțe antagoniste care neutralizează efectul benefic reciproc și aportul lor simultan este complet inutil.

Preparatele special dezvoltate pentru creșterea imunității au o compoziție echilibrată. Ingredientele sunt selectate în raportul optim și nu intră în conflict între ele. De fapt, medicamentele de înaltă calitate pentru imunitate sunt un complex în care toate componentele funcționează în așa fel încât să aducă beneficii maxime fără a provoca rău.

Compoziția suplimentelor alimentare create pentru a întări sistemul imunitar include un complex de vitamine, minerale și substanțe asemănătoare vitaminelor necesare organismului pentru a menține funcționarea normală a sistemului imunitar. Compoziția include, de asemenea, ingrediente din plante, de exemplu, extracte de echinaceea, ghimbir etc. De asemenea, pentru producerea de medicamentelor sunt uneori folosite produsele apicole, pre- și probioticele, imunoglobulinele.

Este necesar să selectați un remediu individual, ținând cont de vârstă, sex, prezența bolilor cronice și alți indicatori ai stării de sănătate. Este important să procurați medicamente de calitate, care au trecut procedura de certificare. Doar în acest caz, puteți fi siguri de siguranța și acțiunea lor eficientă.