Metabolism

Afișez 1–12 din 33 de rezultate

 

Suplimente alimentare pentru sporirea metabolismului – abordarea corectă a sănătății tale

Când și de ce ar trebui să administrați suplimente alimentare pentru a vă îmbunătăți metabolismul? Merită? Cele mai bune suplimente alimentare pentru metabolism: avantajele medicamentelor naturale față de medicamentele sintetice.

Metabolismul este o reacție biochimică în timpul căreia unele substanțe sunt descompuse pentru a forma alți compuși. Nu numai aspectul, ci și starea de sănătate depind de stabilitatea și viteza acestor reacții. Cu un metabolism lent, celulele vor primi mai puțini nutrienți. Cel mai adesea, se încearcă să se normalizeze metabolismul cu ajutorul unei diete, dar puteți accelera procesul luând suplimente alimentare pentru metabolism.

De ce metabolismul încetinește?

Cu cât procesele metabolice decurg mai repede, cu atât mai repede sunt absorbite microelementele și vitaminele din produsele alimentare. Cu o încetinire a metabolismului, celulele nu primesc nutriție la timp, iar grăsimile nu sunt arse odată cu formarea energiei, ci sunt depozitate „în rezervă”.

Principalele motive pentru încetinirea proceselor metabolice sunt:

 • ereditatea, tendinţa de încetinire a metabolismului se transmite la nivel de gene;
 • vârsta (odată cu vârsta, procesele metabolice din organism decurg mai lent);
 • tulburările endocrine asociate cu patologii ale glandei tiroide, pancreasului, glandelor suprarenale;
 • stresul;
 • alimentația deficitară, cum ar fi eliminarea completă a carbohidraților sau consumul prea puțin de proteine;
 • aport insuficient de lichide în organism;
 • deficit de fier, calciu, vitamine și mai ales a vitaminei D.

Suplimentele alimentare pentru îmbunătățirea metabolismului sunt complexe special selectate pentru a elimina deficiențele nutriționale din organism. Cu ajutorul lor, puteți accelera și normaliza metabolismul.

Este rău să accelerezi metabolismul?

Este imposibil să luați medicamentele care îmbunătățesc metabolismul în mod necontrolat. Sănătatea suferă atât din urma încetinirii proceselor metabolice, cât și din cauza accelerării excesive a acestora. Persoanele cu metabolism sporit riscă să dezvolte malnutriție, în ciuda faptului că hrana este normală.

Orice mijloace de îmbunătățire a metabolismului trebuie luate în conformitate cu instrucțiunile, fără a depăși dozele indicate și fără a crește durata cursului de administrare.

Cum să înțelegi că trebuie să „accelerezi” metabolismul?

Deoarece celulele nu primesc suficientă energie și nutrienți atunci când procesele metabolice încetinesc, acest lucru duce doar la afectarea sănătății. Cel mai adesea, o încetinire a metabolismului duce la creșterea în greutate. În plus, despre o încetinire a metabolismului pot indica următoarele condiții:

 • fragilitatea, delaminarea unghiilor;
 • pierderea firelor, uscăciunea excesivă, părul fragil;
 • umflarea picioarelor și a feței;
 • durerile musculare care nu sunt asociate cu activitatea fizică;
 • cariile dentare.

Nu credeți că aceste simptome negative vor dispărea de la sine. Luând suplimentele alimentare pentru a accelera metabolismul, vă puteți îmbunătăți semnificativ starea.

Ce este inclus?

Sunt produse diferite medicamente pentru îmbunătățirea metabolismului, iar compoziția lor poate include:

 • Fierul. Mineralul asigură transportarea oxigenului, iar deficiența de fier duce la hipoxie. În plus, suferind de deficiența fierului, este perturbată descompunerea grăsimilor, astfel încât nu este posibilă pierderea în greutate.
 • Seleniu – acest mineral este esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide.
 • Acizii grași, inclusiv Omega-3: aceste substanțe sunt implicate în descompunerea grăsimilor.
 • Vitaminele din grupa B care accelerează metabolismul sunt adesea incluse în suplimentele alimentare, aceste substanțe participă la o varietate de procese metabolice.
 • Taurina – este un regulator universal al ratei proceselor metabolice. Le poate crește viteza sau, dimpotrivă, le poate reduce dacă metabolismul este excesiv de rapid.

Pe lângă aceste substanțe, suplimentele alimentare pentru îmbunătățirea metabolismului pot conține vitaminele C, D, E, K, coenzime, L-carnitină și alte substanțe necesare organismului.